ОСТАННІ НОВИНИ

Львів отримав кредитний рейтинг “В+”

|

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor`s присвоїло сьогодні місту Львову кредитний рейтинг “В+” за міжнародною шкалою ( рейтинг за за зобов’язаннями в іноземній валюті: ВВ-/Стабільний/В, рейтинг за зобов’язанням в національній валюті: ВВ/Стабільний/В, рейтинг по національній шкалі: uaAA. Також Львову присвоїли рейтинг за національною шкалою «uaA+». Повідомлення про це з’явилося сьогодні на російськомовній версії сайту компанії. Прогноз зміни рейтингу – «Стабільний».

«Рейтинги міста Львова відображають низьку фінансову гнучкість, високі потреби в фінансуванні інфраструктури і тиск з боку поточних витрат, а також низький рівень добробуту», – відзначив кредитний аналітик Standard & Poor`s Борис Копєйкін.

Рівень рейтингів підтримується скромними планами міста щодо нарощування боргу та помірними, але стабільними фінансовими показниками. Швидкий економічний розвиток Львова (який є одним із центрів Західної України) – хоча і невисокий – також позитивно впливає на рейтинг.

Аналітики агентства відзначають, що, за очікуваннями, повний борг не перевищить 30% доходів до кінця 2009 року. Вони вказують, що наразі місто немає прямого боргу, але він з’явиться у цьому році, оскільки місцева влада планує випустити облігації на 92 млн гривень (18 млн дол.) для фінансування вкрай необхідних змін в інфраструктурі.

«Ми очікуємо продовження економічного зростання і, відповідно, зростання доходів міського бюджету», – цитують у прес-релізі слова пана Копєйкіна.

У прес-релізі також відзначено, що якщо Львів впорається з найгострішими проблемами в галузі інфраструктури на тлі поступового нарощування боргу, то це позитивно вплине на кредитоспроможність міста. Навпаки, недостатнє зростання доходів або випереджаюче зростання витрат, яке призведе до погіршення фінансових показників з близьким до нуля операційним балансом, на фоні швидшого, аніж прогнозоване зростання боргу вище помірного рівня в 35-40% доходів бюджету в 2008-2009 рр., може негативно вплинути на рівень рейтингів.

13 лютого 2007 року Львівська міська рада ухвалила рішення про випуск муніципальних облігацій на загальну суму 92 мільйони гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *