ОСТАННІ НОВИНИ

Місто щороку втрачає мільйони через тендери – Кужелюк

|

Завдяки нововведенням у процедуру закупівлі товарів і послуг за державні кошти, міська рада Львова, як і інші територіальні громади, щороку витрачають мільйони гривень на проведення тендерів, повідомив сьогодні під час прес-конференції голова львівської міської організації УНП Юрій Кужелюк.

Для прикладу Ю. Кужелюк навів дані по Галицькому району, де на тендерні процедури витрачають приблизно 60 тисяч на рік. «Якщо порахувати всі райони, то вийде, що адміністрації за рік витрачають до півмільйона гривень на тендери, і все це з міського бюджету», – сказав він.

Загальна цифра витрат на тендери набагато більша, адже такі управління, як управління освіти, охорони здоров’я, капітального будівництва та інші, проводять набагато більше тендерів, тому можна говорити про мільйони гривень, які викачують з міського бюджету. «Кошти з місцевого бюджету викачують мільйонами на халяву до напівдержавної структури», – сказав він.

На думку депутата, якби Верховна Рада України не приймала таких «химерних» законів, то органи місцевого самоврядування мали б більше коштів на свої нагальні потреби і не витрачали б стільки часу на оформлення процедур, що регламентують проведення робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *