ОСТАННІ НОВИНИ

На святі Львова читатимуть художні твори та дивитимуться кіно

|

У рамках святкування 750-річчя Львова відбудуться літературно-мистецький фестиваль „НаЛІТ” та вуличний фестиваль нового українського кіно „КіноЛЕВ”. Організовує фестивалі Український музей модерного мистецтва в межах артистичного проекту „Музей Ідей”. Про це розповів під час прес-конференції організатор фестивалів Олесь Дзиндра.

У фестивалі „НаЛІТ” візьмуть участь літератори зі Львова, Івано-Франківська, Києва, Луганська, Черкас, Вінниці, Миколаєва, Дніпропетровська, а також із Польщі. Вони спробують привернути увагу львів ’ ян та гостей міста до сучасної української літератури, популяризуватимуть серед молоді українську класику, а також ознайомлять глядачів зі сучасними стилями і напрямами в літературі. Така масштабна літературна акція, за словами організаторів, сприятиме розвитку Львова як мистецької столиці України.

Підтримає ці ідеї і фестиваль „КіноЛЕВ”, що пройде з 29 вересня по 1 жовтня на північному подвір ’ ї монастиря Бернардинів. У програмі фестивалю – 50 ігрових, анімаційних та документальних фільмів молодих українських режисерів, а також одна відеовистава. Кінопокази відбуватимуться щовечора і триватимуть по три години.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *