ОСТАННІ НОВИНИ

Молоко на Львівщині поступово дорожчатиме

|

Ціни на молоко у магазинах Львівщини будуть зростати. Але поступово. Обласні чиновники прогнозують – оптово-відпускна ціна підвищиться на 26%, а роздрібна з торговою надбавкою буде ще більшою.

Щоб це не сталось відразу, обласна влада домовилась, що закупівельні ціни на молоко другого ґатунку збільшувати будуть поетапно. До першого вересня – з 60-ти копійок за літр до 80 копійок. А вже потім – до гривні.

Важче буде контролювати селян, які продають молоко власних корів. Однак їхнє молоко не зможе відчутно подорожчати, якщо цього не буде у магазинах.

“Я не думаю, що хтось буде дуже серйозно піднімати ціну, якщо буде конкурентна продукція в магазині. Тобто якщо там буде дешевше, то, очевидно, тут не будуть брати. Це все саморегулюючі такі речі, і ніколи не буде так, що хтось собі захотів і поставив, наприклад, три гривні за літр і буде торгувати. Просто ніхто не купить”, – зазначив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Іван Стефанидин.

Нагадаємо, що на вартість молока вплинула постанова Кабінету міністрів. Урядовці збільшили закупівельну ціну з 60 копійок до гривні. Тепер експерти прогнозують, що багато молокопереробних підприємств не витримає такого подорожчання. Відтак деякі молокопереробники можуть припинити свою діяльність. Повідомляє „Львівська хвиля”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *