ОСТАННІ НОВИНИ

Надзвичайники нагадують правила поведінки на воді

|

Начальник головного управління МНС України в Львівській області Сергій Дмитровський сьогодні звернувся до мешканців області, нагадавши про елементарні правила поведінки на водоймах.

У зверненні, яке розповсюдила прес-служба ГУ МНСУ у Львівській області, С. Дмитровський закликає дотримуватись правил поведінки на воді: купаючись, не варто запливати за огороджувальні буї, залізати на технічні та попереджувальні знаки, буї та інші предмети. Аби уникнути травматизму не варто підпливати до моторних суден, вітрильників, веслових човнів, а також не стрибати у воду із плавзасобів, не пристосованих для цього споруд і в місцях, де невідомі глибина та стан дна водойми. Небезпечно також і організовувати ігри на воді пов’язані з пірнанням, захватом тих, хто купається.

Проте наслідком низької культури відпочинку поблизу водойм, переконаний пан Дмитровський, є загибель 97 громадян з початку цього року на противагу 56-ти у 2005.

У зверненні також йдеться про те, що заборонено використовувати рятувальні засоби і спорядження не за призначенням, а також подавати обманні сигнали тривоги. Медики не рекомендують пірнати у холодну воду після довгого перебування на сонці, адже це може призвести до несподіваної реакції організму, внаслідок різкої зміни температури.

Однією з основних небезпек, що призводять до трагічних ситуацій є купання в нетверезому стані. Відпочиваючи разом з дітьми, не варто залишати їх без нагляду, а навпаки необхідно слідкувати за безпекою їх ігор. Аби відпочинок приносив тільки радість потрібно дбати про чистоту водойм та пляжів.

Дотримання цих нескладних правил є запорукою гарного відпочинку та приємних спогадів про нього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *