ОСТАННІ НОВИНИ

Інститут національної пам’яті очолив Юхновський

|

Президент Віктор Ющенко призначив директором Інституту національної пам’яті львів ’янина Ігоря Юхновського. Про це оголосив Президент Віктор Ющенко на церемонії пошани пам’яті жертв репресій на території історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили», передає „ proUA ”.

80-річний депутат Верховної Ради від фракції «Наша Україна» Юхновський – доктор фізико-математичних наук, професор, академік Національної академії наук.

Інститут національної пам’яті створений як урядовий орган – Державний комітет національної пам’яті – для проведення політики відновлення і збереження національної пам’яті українців і координації інших органів влади в проведенні цієї політики.

Інститут допомагатиме всесторонньому вивченню історії українців, зокрема репресій, які проти них проводили тоталітарні режими в різні часи.

Завданням комітету також буде увічнення пам’яті жертв Голодомору і політичних репресій, учасників національно-визвольної боротьби.

Як повідомлялося, в липні 2005 року Ющенко доручив Кабміну до дня пам’яті жертв голодоморів і політичних репресій 26 листопада 2005 року створити Інститут національної пам’яті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *