ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ взяв участь в засіданні Конференції єпископів Польщі

|

Глава УГКЦ кардинал Гузар 22-24 вересня взяв участь у 333-му пленарному засіданні Конференції єпископів Польщі, що відбувалося у Вроцлаві. Як передає прес-служба УГКЦ, крім гостей з України на конференцію прибули представники Католицької церкви з Німеччини.

Важливим моментом засідання стало підписання спільного звернення єпископатів Польщі та Німеччини з нагоди 40-ї річниці обміну листами про примирення, лейтмотивом яких були слова „пробачаємо і просимо пробачення”. На важливості цієї події наголошував Блаженніший Любомир у своєму слові до учасників пленарного засідання. На думку Глави УГКЦ, два примирення – польсько-німецьке та польсько-українське – пов’язані між собою, і якби не було акту примирення між поляками і німцями 40 років тому, то не було б і цьогорічного акту примирення між українцями та поляками. При тому Блаженніший Любомир звернувся з проханням, щоб процес примирення „терпеливо, з любов’ю і крок за кроком” проводити дальше, адже не потрібно мати ілюзії, що із моменту підписання декларації примирення вже подолано всяку неприязнь між сусідніми народами. Зі свого боку Предстоятель УГКЦ запевнив, що він невпинно продовжуватиме робити відповідні кроки для зближення між нашими Церквами і народами.

„Нам, нашій Церкві потрібно мати підтримку з боку єпископських конференцій Римо-Католицької Церкви загалом та поодиноких країн, – розповів про потребу участі представників УГКЦ в подібних засіданнях Владика Володимир (Ющак). – Польща є найближчим сусідом із країн ЄС, тому важливо підтримувати добрі стосунки між нашими єпископатами. Це потрібно зокрема з огляду на примирення між нашими народами, якого ми так хочемо досягти. Іншим позитивом є нагода формувати і підтримувати позитивний імідж нашої Церкви. Адже часто нас у світ стараються представити у негативному світлі: прозелітами, руйнівниками православних єпархій і т.д. А при таких нагодах, як участь у засіданні Конференції Єпископів Польщі, ми можемо показати себе як конструктивна, здорова частина Європи. Наша Церква у Польщі має позитивний образ і ми стараємося його підтримувати”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *