ОСТАННІ НОВИНИ

У начальника Львівської залізниці з’ясовуватимуть долю 101 мільйона гривень

|

Міністерство внутрішніх справ в процесі проведення оперативно-розшукових заходів встановило, що упродовж 2004 року шість залізниць, що входять до Державної адміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”), займалися сумнівною благодійною діяльністю та наданням безповоротних допомог.

Зокрема, у начальника Львівської залізниці Богдана Піха під час дачі пояснень питатимуть про перерахування на благодійництво та інші сумнівні операції грошових коштів у сумі 101 мільйон гривень. Про це «proUA» повідомили у Департаменті зв’язків з громадськістю МВС.


За даними МВС, допомога в ряді випадків направлялася з кредитів, які залізниці брали в банках. Враховуючи те, що на місцях співробітникам міліції не надається повна інформація про назви благодійних фондів, їхні юридичні адреси, МВС України запрошує усіх начальників для дачі пояснень на 10 годину ранку 15 квітня 2005 року.


Так, начальника Придніпровської залізниці Олександра Мамота питатимуть про перерахування на благодійництво та інші сумнівні операції грошових коштів у сумі 336 мільйонів гривень, у начальника Донецької залізниці Миколи Рогова з’ясовуватимуть долю 300 мільйонів гривень.Начальника Південної залізниці Віктора Остапчука питатимуть про перерахування на благодійництво 111 мільйонів гривень. А начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина – про перерахування 105 мільйонів гривень. Начальника Одеської залізниці Василя Момота розпитуватимуть про використання 105 мільйонів гривень.


У МВС впевнені, що згадані керівники підготують відповідні матеріали з назвами фондів, їх банківськими рахунками і юридичними адресами тощо. “Оприлюднюючи цю інформацію, МВС хоче продемонструвати те, що роками ховалося від самих залізничників, які сьогодні, маючи невелику заробітну плату і проблеми у залізничній галузі, повинні бути „спонсорами” будівництва на Миколаївській малотоннажній верфі моторної яхти класу „REST-210”, на яку вже витрачено 9 мільйонів 800 тисяч гривень, чи перераховувати мільйонні платежі до фонду „Правозахист”, що йшли на будівництво елітних дач колишнім керівникам міністерства внутрішніх справ, або ж перераховувати десятки мільйонів гривень для підтримки Державного Управління справами Адміністрації Президента а також – на рахунки різноманітних товариств з обмеженою відповідальністю з іноземними капіталами”, – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *