ОСТАННІ НОВИНИ

Область до посівної готова

|

Готовність Львівщини до весняно-польових робіт перший заступник голови ЛОДА Мирослав Сеник оцінив як майже стовідсоткову. За його словами, це дуже важливо – позаяк, внаслідок запізнілої весни, посівний період цього року буде дуже стислим.

М.Сеник відзначив, що сільськогосподарські підприємства області стовідсотково забезпечені насінням та мінеральними добривами, майже повністю підготовлена до робіт сільськогосподарська техніка.

Немає потреби і з коштами. Із необхідних для посівної 190 мільйонів гривень левову частку – 160 мільйонів – цього року готові забезпечити самі підприємства, решта кредитують банки.

Єдине непорозуміння, за словами заступника губернатора, виникло із забезпеченням паливо-мастильними матеріалами. НПК „Галичина”, яке за рішенням уряду повинно було надавати селянам паливо на пільгових умовах, спочатку категорично відмовлялось працювати з посередниками, погоджуючись продавати паливо лише безпосереднім виробникам. Проте не кожен фермер погодиться їхати через півобласті за кількома сотнями літрів пального.

Проблему вдалося вирішити під час безпосередньої зустрічі Мирослава Сеника з керівником НПК „Галичина” паном Гусаковим. Відтак головне управління сільського господарства ЛОДА визначить в кожному районі підприємство-оператора, який і стане проміжною ланкою поміж нафтопереробниками та сільгоспвиробниками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *