ОСТАННІ НОВИНИ

Майно та рахунки міської ради знову заарештовано

|

На майно та рахунки Львівської міської ради знову накладено арешт. Підставою для цього стало судове рішення за позовом скульпторів братів Сухорських – авторів пам’ятника Шевченку у Львові. Згідно судового рішення міськрада зобов’язана сплатити Сухорським 700 тисяч гривень.

Як повідомив начальник юридичного відділу міськради Василь Фіголь, постанова про накладення арешту датована 1 березня. 5 березня постанова надійшла у міськраду, і у той же день міськрада направила скаргу до місцевого суду Галицького району. Однак, скарга досі залишається без розгляду.

Василь Фіголь називає постанову абсурдною, позаяк заблоковані рахунки не дозволяють навіть сплатити згадані 700 тисяч.

Не менш абсурдним, на його думку, є й судове рішення. Міськрада не підписувала жодної угоди з Сухорськими. Виконавцем робіт офіційно вважається Львівська кераміко-скульптурна фабрика, а офіційним замовником виступало управління житлово-комунального господарства міськвиконкому. Однак відповідачем суд чомусь визначив саме міську раду.

Майно міськради за справою Сухорських заарештовано уже вдруге. Першу постанову місцевого суду про арешт було скасовано за касаційною скаргою, однак Апеляційний суд, у свою чергу, відмінив постанову про зняття арешту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *