ОСТАННІ НОВИНИ

Дільничі інспектори потребують допомоги

|

Спільна колегія ЛОДА та УМВСУ у Львівській області, яка відбулася сьогодні зранку, мала на меті знайти додаткові засоби для покращення праці дільничих інспекторів, повідмляє прес-служба Львівської облдержадміністрації. „На Львівщині налічується 563 дільничні інспектори, котрі відіграють велику роль у розкритті та запобіганні злочинів, але попри це вони самі потребують допомоги“ – зазначив губернатор Львівщини Олександр Сендега.

Згідно усіх вимог на одного дільничного інспектора мало б припадати у місті до трьох тисяч жителів, а у селах трохи більше двох тисяч. Насправді ж кожен дільничний обслуговує у містах близько п’яти тисяч, а у сільській місцевості понад чотири тисячі мешканців. Окрім цього, дільничні інспектори не мають належного матеріально-технічного забезпечення. Лише кожен третій дільничний має робочий кабінет, де може приймати громадян. 126 інспекторів досі не отримали нової форми. Кожен третій дільничний не має житла, а половина з них його гостро потребує. Існує й значна потреба у транспортних засобах.

У першому кварталі цього року кількість злочинів на Львівщині зросла, повідомив Олександр Сендега. На 20% збільшилася кількість резонансних злочинів. Побільшало й злочинів на побутовому грунті та в стані алкогольного сп’яніння. Кожен дванадцятий злочин скоїв раніше судимий, а кожен п’ятий – неповнолітній, зауважив перший заступник начальника УМВСУ у Львівській області Ярослав Скиба. „Такої кількості злочинів могло б і не бути, якби повноцінно працювали дільничні інспектори,“ – говорить пан Скиба.

Міський голова Львова Любомир Буняк запевнив, що усі зауваження щодо роботи дільничних у місті він прийме до уваги і намагатиметься допомогти їм з відповідними приміщеннями та зв’язком. Окрім того, мерія уже виділяла кошти на придбання радіостанцій та паливно-мастильних матеріалів. Натомість Олександр Сендега запропонував, щоб громади самі направляли майбутніх дільничних інспекторів на відповідне навчання. „Лише у такому випадку ці правоохоронці матимуть авторитет серед населення, з яким у майбутньому працюватимуть,“ – говорить губернатор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *