ОСТАННІ НОВИНИ

Три тисячі тон гудронів чекають на переробку на Добротвірській ТЕС

Ратуша-ForUm

|

Вчора повернулася з Угорщини українська офіційна делегація у складі представників державного управління екології та природних ресурсів Львівщини, комерційних структур, екологічних громадських організацій. Головним результатом триденної поїздки стало отримання угорських технологій щодо нейтралізації та переробки залишків продуктів нафтопереробки – гудронів.

Під час візиту було підписано угоду про передачу технологій Львівському управлінню екології та ТзОВ “ОСМА-Ойл”. Також угорська сторона для реалізації проекту обіцяла представити спеціальні технології та обладнання для їх впровадження вартістю у 2 млн. євро.

Але тепер з’явилася ще одна проблема – 3 000 тон нейтралізованих гудронів очікують на Добротвірській ТЕС на свою переробку, проте тепловики не поспішають переробляти відходи, попри те, що зобов’язалися спалити пробну партію – ті самі 3 000 тон.

До речі, на Львівщині були проведені лабораторні дослідження, які підтвердили нешкідливість спалення нейтралізованих гудронів як домішку до вугілля, яке використовують теплові електростанції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *