Олександр Ганущин, голова робочої групи з підготовки до виборів: «Проблем з приміщеннями я не прогнозую, скоріше можливі проблеми з людським фактором»

|

«Щодо виборчих комісій питання не стоїть, всі вони забезпечені приміщеннями. Сьогодні ми відзвітували, що там є й решта необхідних матеріалів.

Ми нових виборчих дільниць не побудуємо. Органами влади поставлені вичерпні завдання органам місцевого самоврядування забезпечити відповідний мінімум, котрий має бути на дільниці. Оскільки в області залишилися ті самі 2 тисячі 138 виборчих дільниць, то вибори будуть відбуватися в тих самих приміщеннях. Адже немає зими, немає проблем з опаленням, наближається новий навчальний рік, а значна кількість дільниць знаходиться школах, відповідно, що всі ремонти в школах робляться за літній період.

Напевно, нам слід дочекатися утворення виборчих дільниць, це за 35 днів до виборів, і ближче першого вересня ми зможемо достеменно судити про матеріальний стан дільниць, про наявність грат, вікон, столів, вогнегасників, телефонних ліній і всього іншого. Наразі проблем я не прогнозую.

Я передбачаю більше проблем з людських фактором, який буде присутній на виборчих дільницях.

Всі люди навіть не змогли зібратися на вчорашньому засідання. У Самбірському виборчому окрузі представник комуністичної партії вже відмовився головувати в комісії. А ця проблема має бути вирішена в ЦВК. Є випадки неявки і відмов. Якщо говорити про такі випадки на такому рівні, то що можна думати про 2 тисячі 138 дільниць і понад 20 тисяч членів виборчих комісій? Людський фактор у частині організації виборчого процесу буде основним. Будемо сподіватися, що партії дадуть собі раду. Але, напевно, це питання буде ускладнене в порівнянні з минулими виборами.»

Довідка:

30вересня в Україні відбудуться позачергові вибор и до Верховної Ради України .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *