Швидка оренда

Ірина СМЕРТИГА, „Новий Погляд”

|

Оформлення угоди на оренду землі під кіосками триватиме не півроку, як раніше, а 21 день.

Власники МАФів зможуть укласти угоди на оренду землі під своїми кіосками за спрощеною схемою. Щоправда, нововведення стосується лише тих підприємців, які через запровадження мораторію на розміщення кіосків у місті не змогли завершити укладення таких угод раніше.

За словами начальника управління „Дозвільний офіс” Львівської міськради Романа Назаровця, нині налічують 316 власників кіосків, яким не доведеться блукати коридорами Ратуші, щоб, врешті, підписати договори на оренду землі. Замість них із чиновниками спілкуватимуться адміністратори „Дозвільного офісу”. Приймати документи від підприємців у Дозвільному офісі розпочали 26 липня. За цей час, зазначив у коментарі „Погляду” пан Назаровець, до адміністраторів офісу звернулося вже близько 80 власників кіосків.

Щоб укласти договір оренди, підприємцям достатньо звернутися до дозвільного офісу, адміністратори якого проінструктують їх щодо того, який перелік документів потрібно надати, як заповнити заяву та скільки коштів і куди потрібно заплатити . Здійснивши всі платежі і надавши адміністратору потрібні документи, підприємцю треба буде лише прийти за своїм договором оренди землі, коли він буде готовий. Роман Назаровець обіцяє, що процедура оформлення договорів займе всього лиш 21 день, тоді як раніше підприємцям доводилося витрачати на це майже півроку.

Тим власникам кіосків, що не потрапили в категорію „репресованих”, залишається сподіватися, що у мерії практикуватимуть спрощене оформлення договорів оренди землі під МАФами і надалі. За словами Романа Назаровця, наступного року міська влада має намір розробити єдиний механізм отримання договорів оренди.

Довідка:

Для отримання договору власник МАФу має подати п’ять видів документів: заяву про отримання дозволу, свідоцтво про державну реєстрацію, про сплату єдиного податку, проект МАФу, пропозиції щодо його встановлення і квитанції. Витрати на оформлення документів становлять, як і раніше, 1313 гривень.

Документи на отримання договорів оренди земельних ділянок для розміщення МАФів підприємці мають подати до 20 серпня. До першого вересня суб’єкти підприємницької діяльності та управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин департаменту містобудування зобов’язані укласти угоди оренди землі. Укладені договори діятимуть до кінця року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *