Одна для всіх

Ірина СМЕРТИГА, „Новий погляд”

|

НАК «Нафтогаз України» вирішила змінити підхід до встановлення ціни на газ для населення. Сьогодні в НАКу працюють над тим, щоб повернутися до практики єдиної ціни на газ.

Систему диференційованих тарифів на газ було запроваджено не так давно – з 1 січня цього року. Однак, повідомили «Погляду» в прес-службі «Нафтогазу», диференціація тарифів викликала нарікання споживачів.

«Протягом лише перших трьох місяців функціонування диференційованої системи оплати спожитого природного газу були зафіксовані численні звернення та скарги громадян на діяльність облгазів. Перевірка, яку провела НАК “Нафтогаз України”, засвідчила багаторазові факти порушень з боку облгазів при нарахуванні споживачам завищених обсягів і, відповідно, завищених сум до оплати за природний газ», – зазначають в «Нафтогазі».Повернення до єдиної ціни на газ, вважають в НАКу, унеможливить порушення з боку облгазів. Щоправда, якою буде ціна газу для населення – наразі невідомо.

«Нафтогаз України» має також намір замінити застарілі опалювальні котли в соціально незахищених верств населення на нові енергозберігаючі системи опалення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *