Щедра рука Садового

Роман Онишкевич, „Новий погляд”

|

За розпорядженням міського голови десятки чиновників отримали великі премії

У розпорядження «Погляду» потрапив цікавенький документ, з якого стає зрозумілим, скільки заробляють слуги народу, що осіли на площі Ринок. Документ цей – розпорядження міського голови Львова від 26 лютого цього року «Про преміювання працівників виконавчих органів Львівської міської ради за результатами роботи у лютому 2007р.».

Згідно з розпорядженням, премії за лютий отримали працівники апарату виконкому міської ради, організаційного управління, архівного відділу, голови районних адміністрацій та їх заступники, а також керівники інших виконавчих органів та їх заступни. Не будемо вдаватися до повного переліку премійованих, оскільки він доволі великий. Зупинимося на окремих прізвищах. Аж на 400 (!) відсотків від розміру посадових окладів вирішено преміювати начальника юридичного управління Гелену Пайонкевич, начальника управління «Дозвільний офіс» Романа Назаровця, начальника управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Тараса Бургана, директора департаменту містобудування Андрія Павліва, начальника управління архітектури Юрія Криворучка, директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Марію Желіско, начальника управління транспорту та зв’язку Миколу Шкургана, начальника управління освіти Надію Оксенчук, директора департаменту “Адміністрація міського голови” Олега Березюка та ще низку посадовців.

Десятки інших чиновників премійовані на суми дещо менші. Для них матеріальна винагорода становить від 160 до 300 відсотків від суми посадового окладу. Цікава закономірність: максимальний розмір премії отримали лише ті, хто прийшов до мерії із Садовим – його давні партнери та діячі “Самопомочі”. Натомість старим чиновницьким кадрам хоч паски затягуй. Їхні премії значно менші, а то й узагалі відсутні, як, наприклад, у начальника управління інженерного господарства Івана Онисковця.

Такий поділ чиновників на своїх і чужих може мати під собою певне підґрунтя. Джерела у виконавчих органах львівської влади в розмові з кореспондентом «Погляду» припустили, що таким чином міський голова намагається вижити із органів влади старі неугодні йому кадри, превентивно посадивши їх на голодний пайок.

Зрештою, з ким працювати міському голові, а кого виживати з посади – його особиста справа. Зацікавлення виникає дещо інше. Якими трудовими звитягами заслужила таку велику премію, скажімо, пані Желіско, яка опікується житловим господарством? Може, на ЖЕКи стало менше нарікань? А хто знає скільки інвестицій привів у місто щедро премійований добродій Бурган?

Тепер до абсолютних цифр. Як повідомили «Погляд» у прес-службі міської ради, місячний посадовий оклад міського голови складає 2150 гривень, його першого заступника – 1995 грн, заступників, секретаря ради і керуючого справами – 1890 грн, директорів департаментів і начальників управлінь – 940 грн. Це без надбавок за ранги та вислугу років. Отож, приміром, добродій Березюк, який очолює управління, отримає за лютий 940 гривень окладу + премію у розмірі 3 760 грн + надбавки. Та, то можна жити!

Положення про преміювання працівників апарату виконавчого комітету, організаційного управління, архівного відділу Львівської міської ради міський голова своїм розпорядженням № 32 затвердив ще 13 лютого.


У положенні розтлумачено, що: «Премія – це грошова виплата працівнику за особистий вклад у загальні результати роботи, відсутність порушень чинного законодавства, бездоганне і вчасне виконання розпорядчих документів, протокольних доручень та завдань керівництва, своєчасний розгляд листів установ, організацій, звернень громадян, постійне вдосконалення організації своєї роботи і підвищення професійної кваліфікації».


Отож, виходить, що переважна більшість чиновників міськради, на думку Андрія Івановича, працюють бездоганно. Тоді геть незрозімілими стають уже традиційні пікети невдоволених львів’ян під стінами мерії. І чого, питається, народ бунтує, коли чиновники, так за нього дбають, що аж чималі премії отримують.

Варто додати, що премію, згідно з згаданим положеням, «нараховують працівникам щомісячно у відсотках від посадового окладу та виплачують, як правило, у день виплати заробітної плати за другу половину місяця і може бути збільшена або зменшена…»



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *