Віталій Максимов, начальник УМВСУ у Львівській області: «Це була кілерська атака на львівську міліцію»

|

« Це була справжня кілерська атака на міліцію Львівщини, повірте, що нам усім було важко витримати її. Сказати, що в міліції все добре, я не маю права. Сказати, що ми не працюємо, також не можу, бо більшість правоохоронців Львівщини працює чесно, віддано, незважаючи на мізерні зарплати й мізерну підтримку влади.

За цей час, що я на посаді, моя команда трохи зробила. Я не хочу втомлювати вас цифрами, але повірте, тенденція до покращення відстежується з кожним місяцем. Справа не в цифрах. Мені приємно, що змінився клімат у міліції, приємно, що змінилося ставлення до міліції. Не думайте, що ми такі святі, хоч за образи став, але ця тенденція склалася останнім часом щодо всіх напрямів діяльності і засвідчує, що ми рухаємося у правильному напрямі.

Щодо вбивств, то я кілька цифр таки наведу. Від 1997 року, за приблизно однакової кількості вбивств за рік, щороку залишалися 26-28 вбивств нерозкритими, і в 2000-му їх залишилося вже 45. Я прийшов у 2005 році, і за минулий рік залишилися нерозкритими чотири вбивства, одне ми розкрили в січні, тож тепер залишається три.

Що робиться цього року? За результатами восьми місяців усі скоєні вбивства було розкрито. Напружена ситуація виникла за останні 2,5 місяця – одне за одним пішло. Зі семи вбивств у чотирьох є конкретні особи, над якими ми працюємо, – виїхали в різні регіони. Я до чого веду, до тих політиканів, які дають оцінку, – деякі з них не мають права давати оцінку. Деякі депутати мене в Турківський район відпроваджують. Депутати забули, що вони сиділи в СІЗО, що було щодо них кримінальні справи порушено? Думаю, моральний фактор має бути на їхній совісті».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *