Андрій Стецьків, депутат Львівської міської ради: «У нас відбувається централізація влади»

|

«Ми не були проти системи департаментів, бо вона може бути достатньо ефективною. Питання все-таки полягає в розмежуванні повноважень між виконавчими органами Львівської міської ради. Відповідно до положення, повноваження, які є прерогативою ради, мали перейняти виконавчі органи. Зауваження щодо цього взяли до уваги, але, на жаль, низку з них не врахували. Хоч депутати і проголосували.

Мотивація депутатів така: є новий мер, який пробує формувати команду, і депутати не хотіли йому чинити перепони в реалізації його ідей.

Мені здається, що відбувається централізація влади в системі управління. Районні адміністрації втрачають низку повноважень, їм дають роль статистів. Це може бути корисно в окремих ситуаціях. Але, як на мене, чиновник має бути на витягнуту руку від мешканця. І коли всі повноваження буде сконцентровано на площі Ринок, 1, то це буде зле для людей, бо вони у пошуках правди приходитимуть аж сюди. Раніше ці проблеми можна було вирішувати в райадміністраціях. Сподіваюся, що це з часом виправиться.

Окрім положення, потрібно прийняти документ, який розмежовуватиме повноваження між Львівською міською радою і виконавчими органами, також треба затвердити штатний розпис. Бо якщо йти за тими положеннями, то замість скорочення апарату чиновників може відбутися його збільшення майже удвічі. А цього не хотілося б. Бо річ не в кількості чиновників, а в якості роботи, яку вони виконують».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *