Рейтинги „Приватбанку“ не змінилися

|

Міжнародне рейтингове агентство „Standard Poor`s“ вважає, що політична ситуація, яка склалася в Україні, поки що ніяк не вплинула на рейтинги „ПриватБанку“. Про це УНІАН повідомили в прес-службі „ПриватБанку“.

Кредитний аналітик „Standard Poor`s“ Олвін ГРЕДЕР заявила: „Зараз ми проводимо ретельний моніторинг як ліквідності банків і обсягів грошових коштів, що вилучаються, так і платіжної системи“.

У „Standard Poor`s“ вважають, що тривала політична криза може обернутися суворим випробуванням для ліквідності банківської системи України. Хоча за останні роки фінансові позиції українських банків дещо покращилися під сприятливою дією макроекономічних чинників.

Довідка УНІАН. Першим українським банком, що випустив єврооблігації, став „ПриватБанк“ (рейтинг S P B-, рейтинг Fitch В-), що розмістив в грудні 2003 року трирічні облігації участі в кредиті на суму 100 млн. дол. США під 10,875% річних. У березні 2004 року Укрсиббанк розмістив єврооблігації на суму 100 млн. дол. США на три роки під 10,5% річних, у вересні 2004 р. державний Укрексімбанк розмістив єврооблігації на суму 150 млн. дол. США на п`ять років під 7,75%.

Київ. 2 грудня. УНІАН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *