ОСТАННІ НОВИНИ

Історико-архітектурний план Львова таки скасували

Олег Дерев'янко

|

Шостий апеляційний суд Києва відхилив апеляцію Львівської міськради й все-таки скасував історико-архітектурний план Львова, який є важливим для збереження історичної спадщини міста. Засідання відбулося у закритому режимі. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, оскільки засідання проходило в закритому режимі, міськрада та Міністерство культури не мали можливості захистити свою позицію. Львів оскаржуватиме це рішення в касаційному порядку.

Додамо, що раніше ТОВ «Нью-Трейдінг Львів» подало позов до суду, де в закритому режимі скасували цей документ. Львів подавав апеляцію на це рішення.

Як повідомляв Львівський портал, що цьогоріч 22 січня Міністерство культури та інформаційної політики України підписало наказ про затвердження історико-архітектурного опорного плану Львова.

Історико-архітектурний опорний план (ІАОП) – це базовий документ містобудівної документації, необхідний, зокрема для опрацювання генерального та детального планів територій та збереження від руйнування і забудови історичні частини міст.

Мінрегіонбуд зобов’язав місцеву владу розробити історико-архітектурний опорний план до 2019 року, але Львів так і не вклався у визначені терміни. І лише наприкінці 2021 року Львівська міська рада затвердила межі історичного ареалу Львова.

Через це в центрі міста та історичному ареалі щоразу з’являються нові забудови, хоча Мінкульт проти будівництва будь-яких об’єктів, якщо немає історико-архітектурного опорного плану.

14 жовтня у Шостому апеляційному адміністративному суді міста Києва відбувся розгляд справи щодо скасування історико-архітектурного опорного плану Львова, який необхідний для збереження історичної частини міста.

Забудовник ТОВ «Нью-Трейдінг Львів» хоче збудувати будинок на 25 поверхів на вулиці Липинського. Та щоб збудувати на цьому місці багатоповерхівку цей історико-архітектурний опорний план став йому на заваді.

Відтак, товариство подало позов до Київського окружного адміністративного суду, де у закритому режимі скасували важливий для Львова документ, не заслухавши позицію міста.

За даними аналітичної платформи YouControl, ТзОВ «Нью-трейдінг Львів» зареєстроване у травні 1995 року. Основним видом діяльності компанії є виробництво інших готових металевих виробів. Власниками є Ольга Панчук та ТзОВ «Західні будівельні інвестиції», основною діяльністю якого є будівництво житлових і нежитлових будівель. Ця компанія належить Любомирі Булі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *