ОСТАННІ НОВИНИ

У керівниці МСЕК Миколаївщини знайшли понад 450 тисяч доларів, а у її сина – російський паспорт

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці викрили керівницю Миколаївської обласної МСЕК на корупційних схемах для ухилянтів. Зокрема, під час обшуків за декількома адресами у неї виявили понад 450 тисяч доларів, ювелірні вироби, а у її сина російський паспорт. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.  

Так, більшу частину вилучених грошей та коштовностей знайдено в помешканні її сина – інтерна медичного вишу, в якого правоохоронці виявили також російський паспорт. За наявними даними, молодик оформив громадянство країни-агресора у колишньому генконсульстві рф в Одесі до початку повномасштабної війни. 

Крім того, для переховування нелегальних доходів посадовиця оформила на свого сина три незадекларовані квартири. 

За даними слідства, протягом 2015 2023 років очільниця МСЕК зазначала у своїх деклараціях винятково офіційні прибутки на загальну суму трохи більше двох мільйонів гривень. Також встановлено, що у 2023 році посадовиця оформила собі та сину ІІ групу інвалідності для отримання від держави додаткових пільг та соціальних виплат. 

На підставі отриманих матеріалів вирішується питання щодо повідомлення чиновниці про підозру. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Як повідомляв Львівський портал, на початку жовтня у Хмельницькому на масштабній корупційній схемі затримали керівницю МСЕК і її сина, посадовця обласного управління Пенсійного фонду. Вони за гроші оформляли фіктивну інвалідність військовозобов’язаним.

Під час обшуків у фігурантів знайшли майже 6 млн доларів готівкою, купи грошей були сховані по всіх шафах і шухлядах. При цьому очільниця МСЕК викинула через вікно дві сумки, напаковані 0,5 млн доларів.

Згодом посадовців МСЕК спіймали у Рівному. Вони за 15-20 тисяч доларів встановлювали фейковий діагноз військовозобов’язаним.

Крім того, на Хмельниччині виявили 50 прокурорів-інвалідів, які можуть бути замішані в схемі голови МСЕК. Їх список можна переглянути за посиланням.

Тоді президент Володимир Зеленський заявив, що вимагатиме від правоохоронців «жорстких рішень» щодо корупційних МСЕК та видачі фіктивних статусів про інвалідність, зокрема й прокурорам.

Відтак МОЗ скасувало інвалідність 74 військовозобовʼязаним, встановлену Хмельницьким МСЕК.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *