ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині окупанти, ймовірно, розстріляли пораненого військового, – прокуратура

Олег Дерев'янко

|

На Бахмутському напрямку рашисти розстріляли, ймовірно, пораненого військовослужбовця ЗСУ. Правоохоронці почали розслідування. Про це Львівському порталу повідомили у Донецькій обласній прокуратурі.

За оперативними даними, під час виконання бойового завдання у Бахмутському районі військовослужбовець ЗСУ, ймовірно, отримав поранення. Через деякий час будівлю, у якій він перебував, захопили окупанти, а його взяли у полон.

Беззбройного захисника, котрий лежав на землі, вони розстріляли. Попередньо, це сталось 6 вересня, близько о 10:00, поблизу «Фенольного заводу» на території селища Нью-Йорк.

У прокуратурі нагадали, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, станом на початок червня правоохоронці офіційно задокументували страту росіянами 61 українського військовополоненого. Це лише ті дані, які є підтверджені.

Також встановлено, що понад 2200 українських військових піддавали тортурам та нелюдському поводженню у полоні РФ. Водночас більше ніж половина опитаних українських військових зізналась, що під час полону у Росії зазнавала сексуального насильства. Йдеться саме про чоловіків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *