ОСТАННІ НОВИНИ

Головний тюремник Львівщини вийшов з СІЗО під 2 млн гривень застави

Олег Дерев'янко

|

Керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України, Ігоря Тимочка, відпустили з-під варти під 2 млн гривень застави. Про це повідомляє LVIV.MEDIA.

Частину застави вніс сам Тимочко. Решту суми розділили між собою порівно п’ятеро людей:

  • Ярослав Тимочко;
  • Олег Ткачук;
  • Ростислав Тріска;
  • Віталій Тимочко;
  • Ірина Тимочко.

Як повідомляв Львівський портал, 19 вересня СБУ та ДБР затримали Ігоря Тимочка на отриманні хабаря у розмірі 2000 євро.

За даними управління СБУ у Львівській області, він обкладав «даниною» підприємців, які обробляли деревину на території виправної колонії з залученням засуджених.

«Посадовець вимагав неправомірну вигоду за провадження підприємцем господарської діяльності на території установи виконання покарань, яка розташована у Львівській області. Мова йде про виконання робіт із залученням праці засуджених осіб», – уточняють у Львівській обласній прокуратурі.

У Держбюро розслідувань додають, що Тимочко за хабарі дозволяв підприємцям «безкоштовно» використовувати ув’язнених для виробництва їхньої продукції.

Його затримали «на гарячому» під час отримання нового «траншу» неправомірної вигоди, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 2 млн гривень.

Додамо, що 52-річний Ігор Тимочко очолює Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань із листопада 2022 року. Перед тим деякий час обіймав посаду заступника начальника з питань стратегічного розвитку Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань.

Раніше Тимочко працював заступником начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства. На місцевих виборах 2020 року балотувався до Івано-Франківської облради від партії «Слуга народу», однак не пройшов.

Ігор Тимочко замінив на посаді колишнього головного львівського тюремника Михайла Дзюдзя, якого засудили до пʼяти років увʼязнення з конфіскацією майна за хабарництво. Вирок йому підтвердив торік Верховний суд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook/Ігор Тимочко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *