ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ розповіла деталі затримання на хабарі головного тюремника Львівщини

Наталя Дуляба

|

Керівник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України Ігор Тимочко вимагав хабарі від підприємців за «безкоштовне» залучення в’язнів до обробки деревини. Про це повідомляє Львівський портал.

Правоохоронці не вказують імені затриманого високопосадовця, втім напередодні ЗМІ писали про затримання Ігоря Тимочка, який очолює Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань із листопада 2022 року.

За даними управління СБУ у Львівській області, він обкладав «даниною» підприємців, які обробляли деревину на території виправної колонії з залученням засуджених.

«Посадовець вимагав неправомірну вигоду за провадження підприємцем господарської діяльності на території установи виконання покарань, яка розташована у Львівській області. Мова йде про виконання робіт із залученням праці засуджених осіб», – уточняють у Львівській обласній прокуратурі.

У Держбюро розслідувань додають, що Тимочко за хабарі дозволяв підприємцям «безкоштовно» використовувати ув’язнених для виробництва їхньої продукції.

У липні цьогоріч до чиновника звернувся комерсант, який займається заготівлею лісу. Він запропонував налагодити обробку деревини в цеху, що діє на території одного з виправних закладів Львівщини. Посадовець відповів, що підприємець зможе користуватися потужностями цеху та використовувати працю засуджених, якщо платитиме йому від 70 до 100 євро за кожен кубометр обробленої деревини

Встановлено, що посадовець умисно затягував процес укладання офіційних договорів на виконання господарських робіт, а оплату від бізнесменів отримував готівкою.

Високопосадовця затримали у Львові на «гарячому» під час отримання нового «траншу» неправомірної вигоди розміром більше 2000 євро.

Йому оголосили підозру за ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція інкримінованої статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд обрав Тимочку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 2 млн грн застави.

Розслідування триває, правоохоронці встановлюють всіх осіб, що можуть бути причетні до корупційної схеми.

Нагадаємо, 52-річний Ігор Тимочко очолює Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань із листопада 2022 року. Перед тим деякий час обіймав посаду заступника начальника з питань стратегічного розвитку Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань.

Раніше Тимочко працював заступником начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства. На місцевих виборах 2020 року балотувався до Івано-Франківської облради від партії «Слуга народу», однак не пройшов.

Ігор Тимочко замінив на посаді колишнього головного львівського тюремника Михайла Дзюдзя, якого засудили до пʼяти років увʼязнення з конфіскацією майна за хабарництво. Вирок йому підтвердив торік Верховний суд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *