ОСТАННІ НОВИНИ

Депутату-втікачу Одарченку обрали новий запобіжний захід

Наталя Дуляба

|

Нардепу-втікачу Андрію Одарченку, якого підозрюють у хабарництві, обрали новий запобіжний захід – тримання під вартою. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

На засіданні 23 вересня Вищий антикорупційний суд підтримав пропозицію прокурора САП й обрав Одарченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, хоча депутат незаконно втік за кордон.

Цей запобіжний захід застосують, коли нардепа впіймають. Також суд постановив стягнути в дохід держави 15 млн грн застави, сплаченої раніше за Одарченка.

Зазначимо, 19 вересня нардепа від «Слуги народу» Андрія Одарченка оголосили у міжнародний розшукХоча напередодні у Центрі протидії корупції говорили, що він утік з України через Закарпатську область, куди переїхав після повномасштабного вторгнення РФ. Депутат перетнув кордон із Румунією.

Як повідомляв Львівський портал, у листопаді 2023 року Андрію Одарченку оголосили підозру у підкупі голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури. Нардеп заплатив біткоїнами за сприяння у виділенні бюджетних грошей на ремонт університету, де він був ректором. 

Невдовзі суд призначив фігуранту запобіжний захід – два місяці під вартою із можливістю внесення 15 млн грн застави. Вже за кілька днів він вніс заставу і вийшов з СІЗО. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Кузьмін Олександр / УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *