ОСТАННІ НОВИНИ

Народний депутат намагався підкупити топ-посадовця криптовалютою

Маркіян Рой

|

Правоохоронці повідомили про підозру народному депутату, який намагався підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури. Про це повідомили в пресслужбі САП.

За джерелами УП підозру оголосили нардепу від фракції «Слуги народу» Андрію Одарченку.

Установлено, що народний депутат України, висловив топпосадовцю пропозицію надати йому неправомірну вигоду за забезпечення прийняття Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено).

Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.

У подальшому підозрюваний надав топпосадовцю – особі, яка займає особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентно 10 тис доларів США.

Народному депутату вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України.

У САП зауважили, що голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України співпрацював із правоохоронцями та сприяв розслідуванню.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *