ОСТАННІ НОВИНИ

САП припускає, що нардеп Одарченко втік за кордон, – ЦПК

Наталія Жолинська

|

Прокурор САП під час засідання у справі нардепа від «Слуги Народу» Андрія Одарченка заявила про те, що депутат покинув територію України. Про це повідомили у Центрі протидії корупції.

Припускають, що депутат покинув територію України через Закарпатську область. Саме туди Одарченко виїхав у перші дні повномасштабного вторгення РФ  в Україну. На Закарпатті нардеп налагодив тісні стосунки з тодішнім керівником Закарпатської ОДА Віктором Микитою, якого нещодавно призначили заступником Єрмака.

В зв’язку з цим прокурор внесла клопотання про стягнення застави та оголошення депутата в міжнародний розшук. Захист нардепа назвав ці клопотання передчасними і вважає, що причини неявки Одарченка можуть бути поважними. Однак, наразі будь-які причини відсутні.

«Суддя ВАКС заявив, що 19 вересня о 8:00 будуть розглядати клопотання про стягнення застави і міжнародний розшук. Також суддя Ногачевський ініціював привід Одарченка, якого сьогодні мали допитати. Тобто справа рухалась до фіналу», – йдеться в повідомленні.

Також відомо, що нардепа 17 та 18 вересня не було і в стінах Верховної Ради.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у листопаді 2023 року правоохоронці повідомили про підозру Андрію Одарченку, який намагався підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури. 

За даними слідства, народний депутат України, висловив топпосадовцю пропозицію надати йому неправомірну вигоду за забезпечення прийняття Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). 

Відтак, Вищий антикорупційний суд відправив на два місяці під варту народного депутата. Тоді йому обрали запобіжний захід у вигляді арешту із альтернативою застави у розмірі 15 млн грн. Однак, після внесення застави Андрій Одарченко вийшов з-під варти.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *