ОСТАННІ НОВИНИ

Страта мечем українського бійця: правоохоронці почали розслідування

Олег Дерев'янко

|

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом ймовірної страти мечем українського військовослужбовця представниками російської армії на Донеччині. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними відомства, 17 вересня в одному з Telegram-каналів опублікували допис щодо ймовірної страти українського захисника, якому в груди ввіткнули меч із написом «За Курськ». Це сталося в місті Новогродівка на Донеччині.

Також на зображенні у вбитого військовослужбовця відсутнє екіпірування та липка стрічка на одній з рук.

Фото може шокувати!

«Злочинний режим продовжує цілеспрямовану політику зі знищення всього українського, демонструючи на увесь світ свою надзвірячу жорстокість та цинічно зневажаючи будь-які цінності та норми цивілізованого світу. Наша мета – знайти і покарати кожного, хто причетний до цих злочинів. Світ має бачити звірства окупантів і рішуче реагувати на кожен такий випадок. Лише спільними зусиллями ми можемо покарати це зло», – заявив генеральний прокурор Андрій Костін.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Наразі правоохоронці проводять низку невідкладних слідчих та розшукових дій. Досліджують обставини вчиненого правопорушення для встановлення причетних та винних осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *