ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині росіяни стратили мечем українського полоненого. Лубінець відреагував

Олег Дерев'янко

|

На Донеччині у Новогродівці окупанти стратили беззбройного українського військовополоненого з перевʼязаними скотчем руками. Йому в груди ввіткнули меч із написом «За Курськ». Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Омбудсмен наголосив, що страта військовополонених є грубим порушенням Женевської конвенції. Також він направив листи до міжнародних організацій, зокрема Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, аби вони зафіксували чергове порушення прав людини з боку росії.

«Окремо наголошу, що такі показові страти направлені на деморалізацію українського суспільства. Однак бачачи такі дії, ми повинні ставати ще рішучішими у боротьбі проти агресора», – наголосив Лубінець.

Фото може шокувати!

Додамо, що 6 вересня у мережі з’явилися кадри розстрілу російськими військовими, як стверджують, українського військовополоненого.

На відео було видно, як чоловік у військовій формі лежить на землі, після чого до нього підходить інший військовий, ймовірно росіянин, і відкриває по ньому вогонь.

Нагадаємо, станом на початок червня правоохоронці офіційно задокументували страту росіянами 61 українського військовополоненого. Це лише ті дані, які є підтверджені.

Також встановлено, що понад 2200 українських військових піддавали тортурам та нелюдському поводженню у полоні РФ. Водночас більше ніж половина опитаних українських військових зізналась, що під час полону у Росії зазнавала сексуального насильства. Йдеться саме про чоловіків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Telegram/Гілляка_info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *