ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти скинули бомбу на один із корпусів вишу у Сумах: є постраждалий

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 3 вересня, російські війська атакували корпус вишу у Сумах керованою авіабомбою, внаслідок чого постраждав охоронець закладу. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними слідства, 3 вересня, близько о 21:35 держава-агресор, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, скинула на один із корпусів вищого навчального закладу Сум керовану авіаційну бомбу.

Внаслідок ворожої атаки пошкоджено будівлю університету, а також постраждав 64-річний охоронець закладу.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, 3 вересня війська РФ завдали удару балістичними ракетами по Полтаві. Атака прийшлась на військовий інститут зв’язку та лікарню, що розташована по сусідству.

Спочатку було відомо про 41 загиблого та понад 180 поранених, згодом кількість загиблих зросла до 53 особи. З-під завалів вдалося визволити 11 людей, рятувальна операція триває.

За даними слідства, для атаки війська РФ застосували дві балістичні ракети «Іскандер- М».

У Сухопутних військах ЗСУ заявили, що проводять розслідування щодо того, чи було зроблено достатньо, аби вберегти військовослужбовців Інституту зв’язку у Полтаві від російського ракетного удару.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *