ОСТАННІ НОВИНИ

Перевіряємо, чи було зроблено достатньо для збереження військових, – ЗСУ про атаку на інститут у Полтаві

Наталя Дуляба

|

У Сухопутних військах ЗСУ кажуть, що проводять розслідування щодо того, чи було зроблено зроблено достатньо, аби вберегти військовослужбовців Інституту зв’язку у Полтаві від російського ракетного удару. Про це йдеться в оприлюдненій заяві.

«Командування Сухопутних військ проводить розслідування, щоб виявити, чи було зроблено достатньо, аби убезпечити життя і здоров’я військовослужбовців на обʼєкті. І щоб з’ясувати, чи належно здійснювалося керівництво закладом в умовах постійної ракетної загрози противника», – вказано в заяві.

У Сухопутних військах запевнили, що посилять заходи безпеки на своїх об’єктах, а також вимоги до дисципліни та до командування частин.

«Ми втратили мужніх українців, наших побратимів та посестер, військовослужбовців. Це війна. І наших громадян, наших воїнів вбив противник, завдавши удару далеко в тилу. Щиро співчуваємо всім, хто втратив рідних, розділяємо горе близьких. Зробимо все можливе для якнайшвидшого видужання поранених», – додають військові.

Водночас Сухопутні війська ЗСУ закликали західних партнерів України пришвидшити надання допомоги, яка дозволить відсунути смертоносну російську зброю від українських кордонів.

Нагадаємо, 3 вересня війська РФ завдали удару балістичними ракетами по Полтаві. Атака прийшлась на військовий інститут зв’язку та лікарню, що розташована по сусідству.

Спочатку було відомо про 41 загиблого та понад 180 поранених, згодом кількість загиблих зросла до 51 особи. З-під завалів вдалося визволити 11 людей, рятувальна операція триває.

За даними слідства, для атаки війська РФ застосували дві балістичні ракети «Іскандер- М».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *