ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти атакували балістикою інститут у Полтаві: є жертви, багато людей під завалами

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 3 вересня, окупанти здійснили варварський удар, застосувавши дві балістичні ракети, які влучили в будівлю інституту та сусідню лікарню в Полтаві. Внаслідок цього під завалами опинилися люди, і наразі відомо про 41 загиблого та понад 180 поранених. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міноборони України.

За попередніми даними, російський агресор використав дві балістичні ракети.

«Часовий проміжок між тривогою і прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища», – йдеться у повідомленні.

Частково зруйнована одна з будівель інституту, багато людей опинились під завалами. Рятувальникам та медикам вдалося врятувати 25 людей, з яких 11 деблоковано з-під завалів.

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що влучання було по території навчального закладу і сусідньої лікарні. Зокрема частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку.

«Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким», – зазначив глава держави.

Він доручив провести повне та оперативне розслідування всіх обставин.

Очільник Полтавської ОВА Філіп Пронін додав, що багато полтавців здають кров, щоб допомогти пораненим. Станом на 14:17 для проведення переливання компонентів крові є все необхідне. Стати донором можна у будь-який день впродовж тижня.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що поблизу місця влучання розташований житловий масив. У багатоповерхівках ударною хвилею вибило скління, пошкоджено фасади.

Поліція проводить поквартирний обхід – перевіряють, чи немає постраждалих. Вже зафіксовано під сотню заяв про пошкоджене майно.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: видання «Полтавщина»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *