ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські шахтарі завантажують перші 29 вагонів вугілля

Олег Дерев'янко

|

Шахтарі ДП «Львіввугілля» розпочали відправку вугільної продукції новим споживачам, завантаживши перші 29 вагонів. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Шахтаря.

ГО «Офіс шахтаря», Міністерство енергетики України, Львівська обласна державна адміністрація, ДП «Львіввугілля» та профспілкові організації підприємства спільно шукали виходи з важкої ситуації, яка склалася через атаки рф по енергогенеруючих підприємствах України.

У результаті знайшли нових споживачів для реалізації частини запланованого обсягу видобутку вугілля, що дозволить підприємству продовжувати свою господарську діяльність.

«ДП “Львіввугілля” продовжує працювати в умовах складної ситуації. Адже вугільна галузь залишається важливою для вирішення енергетичних потреб країни, а особливо у період підготовки до опалювального сезону. Колектив ДП “Львіввугілля” не припинив своєї діяльності й зважаючи на виклики, які постали перед підприємством і встояв через важкі місяці безгрошів’я. В даний період часу гостро постало питання підтримки підприємства для забезпечення стабільності та безпеки», – йдеться у повідомленні.

Актив ГО «Офіс шахтаря» разом з керівництвом підприємства планують продовжувати вживати всіх необхідних заходів для забезпечення стабільної роботи ДП «Львіввугілля» та ліквідувати заборгованість по сплаті заробітної плати.

Зазначимо, шахтарям «Львіввугілля» регулярно боргують зарплату, а коли й виплачуть, то перераховують не цілком, а лише частинами. Через це гірники часто влаштовують протести, перекривають дороги та відмовляються виходити на роботу.

14 червня територіальна організація профспілки працівників вугільної промисловості та регіональне об’єднання незалежної профспілки гірників України м. Червонограда вже зверталися до керівництва країни з вимогою погасити заборгованість перед ДП «Львіввугілля» та виплатити заробітну плату шахтарям.

На початку серпня шахтарі зустрілися з ексзаступником міністра енергетики України Олександром Хейлом, вимагаючи виплати заборгованої зарплати та забезпечення збуту вугілля.

Вже 15 серпня профспілкові лідери ДП «Львіввугілля» від імені трудового колективу підприємства звернулися до міністра енергетики України Германа Галущенка з проханням взяти під особистий контроль проблему невиплати заробітної плати шахтарям.

Додамо, що на території Львівської області працюють сім шахт, шість із них – це шахти ДП «Львіввугілля»: «Відродження», «Лісова», «Червоноградська», «Великомостівська», «Межирічанська» та «Степова».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Офіс шахтаря

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *