ОСТАННІ НОВИНИ

Шахтарі «Львівугілля» звернулися до міністра енергетики через борги із зарплати

Олег Дерев'янко

|

Профспілкові лідери ДП «Львіввугілля» від імені трудового колективу підприємства звернулися до міністра енергетики України Германа Галущенка з проханням взяти під особистий контроль проблему невиплати заробітної плати шахтарям. Про це повідомляє Офіс Шахтаря.

У зверненні зазначається, що в умовах повномасштабної війни, коли рашисти постійно обстрілюють об’єкти енергетики та знищують вугільні підприємства на сході України, ДП «Львіввугілля» стабільно працювало для забезпечення об’єктів теплової генерації вугіллям.

Реалізація енергетичного вугілля ДП «Львіввугілля» здійснювалась на Трипільську ТЕС ПАТ «Центренерго» через ДП «Укрвугілля».

Проте, заборгованість ДП «Укрвугілля» перед підприємством за відвантажене вугілля з лютого по квітень 2024 року становить 426 млн гривень. Це спричинило накопичення боргів із заробітної плати працівникам на суму 632 млн гривень за період з лютого по липень 2024 року.

Зазначена ситуація викликає напруженість у трудових колективах, особливо за результатами зустрічі 1-2 серпня у міністерстві на тлі корупційного скандалу, пов’язаного з колишнім заступником міністра.

«На підставі вищевикладеного, беручи до уваги ситуацію, що склалась, просимо Вас взяти під свій особистий контроль питання погашення заборгованості заробітної плати шахтарям ДП «Львіввугілля»», – йдеться у зверненні.

Зазначимо, шахтарям «Львіввугілля» регулярно боргують зарплату, а коли й виплачуть, то перераховують не цілком, а лише частинами. Через це гірники часто влаштовують протести, перекривають дороги та відмовляються виходити на роботу.

14 червня територіальна організація профспілки працівників вугільної промисловості та регіональне об’єднання незалежної профспілки гірників України м. Червонограда вже зверталися до керівництва країни з вимогою погасити заборгованість перед ДП «Львіввугілля» та виплатити заробітну плату шахтарям.

На території Львівської області працюють сім шахт, шість із них – це шахти ДП «Львіввугілля»: «Відродження», «Лісова», «Червоноградська», «Великомостівська», «Межирічанська» та «Степова».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *