ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські шахтарі вимагають виплати заборгованої зарплати в Міненерго

Олег Дерев'янко

|

У четвер, 1 серпня, представники шахт і підприємств ДП «Львіввугілля» зустрілися з заступником міністра енергетики України Олександром Хейлом, вимагаючи виплати заборгованої зарплати та забезпечення збуту вугілля. Про це повідомляє Львівська територіальна організація профспілки працівників вугільної промисловості України.

«Сьогодні представники колективів шахт і підприємств ДП “Львіввугілля” під проводом лідерів Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки та Регіонального об’єднання НПГУ м. Червогограда прибули у Києві. У Міністерстві енергетики України зустрілися з заступником міністра Олександром Хейлом», – йдеться у повідомленні.

Профспілка наполягає на терміновій виплаті всієї заборгованості з зарплати, а також на гарантіях, що поточна зарплата виплачуватиметься у встановлені терміни. Крім того, шахтарі вимагають забезпечення збуту вугілля.

Перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик повідомив, що 1 серпня відбулась чергова нарада з Міністерством економіки України щодо заборгованості по заробітній платі.

«На превеликий жаль не отримали жодної конкретики щодо погашення заборгованості перед працівниками ДП “Львіввугілля”. Як наслідок – сьогодні люди у відчаї змушені брати участь в акції протесту біля Міністерства енергетики», – йдеться у повідомленні.

Годик зазначив, що буде звертатися до Кабміну щодо розв’язання питання в найближчі терміни.

Зазначимо, шахтарям «Львіввугілля» регулярно боргують зарплату, а коли й виплачуть, то перераховують не цілком, а лише частинами. Через це гірники часто влаштовують протести, перекривають дороги та відмовляються виходити на роботу.

Станом на 14 червня заборгованість ДП «Укрвугілля» перед «Львіввугіллям» за відвантажене вугілля сягає 426 млн гривень. Це, своєю чергою, призвело до заборгованості з виплати заробітної плати шахтарям у розмірі 470 млн грн за лютий-травень 2024 року.

На території Львівської області працюють сім шахт, шість із них – це шахти ДП «Львіввугілля»: «Відродження», «Лісова», «Червоноградська», «Великомостівська», «Межирічанська» та «Степова».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *