ОСТАННІ НОВИНИ

Львів безкоштовно отримає до 25 швейцарських трамваїв

Наталія Жолинська

|

Швейцарське місто Базель безкоштовно передасть Львову до 25 вживаних великих трамваїв з низькопідлоговою секцією. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.  

За словами директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олега Забарила, передачу електротранспорту Львову від компанії Baselland Transport AG погодив Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO). 

«Отримали фінальне погодження та  узгоджуємо всі процедурні питання. Очікуємо, що поставка перших вагонів буде на початку 2025 року», зазначив Олег Забарило. 

Посадовець додав, що до кінця вересня Львів отримає перші два вагони з Берна від компанії Bernmobil. 

Нагадаємо, що Берлінська транспортна компанія безоплатно передає Львову 12 вживаних робочих трамваїв КТ4D, а також рейкошліфувальний верстат, додаткові запчастини та підйомні пристрої для них.

До кінця 2024 року Львів також безкоштовно отримає 11 вживаних трамваїв Bernmobil. Їх передає швейцарське місто Берн, а також рейкошліфувальний верстат, додаткові запчастини та підйомні пристрої для них. Вісім із цих трамваїв є справні, а три передбачені на запчастини.

29 травня Львів отримав перший з 12 подарованих трамваїв КТ4D з Берліна. Станом на 30 серпня у Львові курсує вже чотири берлінських трамвая.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *