ОСТАННІ НОВИНИ

Львів отримав перший трамвай з Берліна

Олег Дерев'янко

|

У середу, 29 травня, Львів отримав перший з 12 подарованих трамваїв КТ4D з Берліна. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

За даними відомства, 30 травня в депо мають доставити другий трамвай. На маршрути вони зможуть вийти орієнтовно у липні 2024 року.

«Перший вагон вже у Львові. Сьогодні очікуємо прибуття наступного. Далі наші працівники візьмуться за їх переобладнання під існуючу ширину колії, і орієнтовно у липні можна буде запускати перші вагони на рейс. Попередньо “берлінці” курсуватимуть на маршрутах №3 та №6», – розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Поетапно до Львова доставлять і решту трамваїв.

Нагадаємо, Берлінська транспортна компанія безоплатно передає Львову 12 вживаних робочих трамваїв КТ4D та запчастини до них.

До кінця 2024 року Львів також безкоштовно отримає 11 вживаних трамваїв Bernmobil. Їх передає швейцарське місто Берн. Вісім із цих трамваїв є справні, а три передбачені на запчастини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *