ОСТАННІ НОВИНИ

Папа Римський розкритикував заборону російської церкви в Україні

Наталя Дуляба

|

Папа Римський Франциск під час недільної служби 25 серпня засудив заборону в Україні російської церкви та релігійних організацій, пов’язаних із РФ. Про це повідомляє Vatican news.

«Роздумуючи над нещодавно прийнятим в Україні законом, відчуваю побоювання щодо свободи тих, хто молиться, бо той, хто по-справжньому молиться, завжди молиться за всіх. Ніхто не чинить зла через те, що молиться. Якщо хтось чинить зло проти свого народу, він буде винен у цьому, але не можна вважати за зло те, що він молився.

Тож нехай тим, хто хоче молитися, буде дозволено молитися в тій церкві, яку вони вважають своєю. Будь ласка, нехай жодна християнська церква не буде скасована прямо чи опосередковано: Церкви не слід чіпати», – сказав понтифік.

При цьому він додав, що і надалі «з болем» стежить за бойовими діями в Україні та Російській Федерації, молиться за те, щоб у світі припинились війни.

Нагадаємо, 20 серпня Верховна Рада нарешті ухвалила в другому читанні законопроєкт про заборону діяльності російської церкви в Україні та релігійних організацій, пов’язаних із РФ. Хто з нардепів голосував проти, дивіться тут.

Тепер громади УПЦ МП мають 9 місяців на те, щоб розірвати зв’язки з російською православною церквою. Якщо цього не станеться, спеціальна комісія звертатиметься до суду щодо заборони їхньої діяльності.

Закон про заборону російської церкви президент Володимир Зеленський вже підписав.

Незадовго до ухвалення закону глава держави обговорював із представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій «зміцнення духовної незалежності» України. Члени ВРЦіРО підтримали таку політику й заборону діяльності релігійних організацій, пов’язаних із Росією.

Додамо, що згідно з соцопитуванням, яке проводив КМІС у травні-червні 2023 року, дві третини українців (66%) виступають за те, аби заборонити діяльність Української православної церкви, яка перебуває в єдності з Московським патріархатом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *