ОСТАННІ НОВИНИ

Ірина Коляденко – срібна призерка Олімпійських ігор-2024 у вільній боротьбі

Олег Дерев'янко

|

Ірина Коляденко принесла Україні п’яте «срібло» Олімпійських ігор-2024 – стала другою у вільній боротьбі вагової категорії до 62 кг. Про це повідомляє Суспільне Спорт.

У перший день виступів у Парижі Коляденко, чинна бронзова призерка, здобула три перемоги поспіль та вперше в кар’єрі потрапила до сутички за олімпійське «золото».

Найгучнішою стала перемога українки у півфіналі: Коляденко взяла реванш за поразку в Токіо-2020 – переконливо здолала лідерку посіву, представницю Киргизстану Айсулуу Тинибекову, з рахунком 9:2.

У фіналі Коляденко боролася з японкою Сакурою Мотокі. Чинна віцечемпіонка світу в перший день змагань здобула три дострокові перемоги: двічі поклала суперниць на туше, ще одного разу розгромивши канадку Ану Годінес 11:0 до закінчення першого періоду.

Коляденко відкрила рахунок наприкінці другої хвилини сутички – Мотокі поступилася балом за пасивність. Трьома атаками до кінця періоду японка перехопила лідерство та вийшла вперед 6:1.

У перерві українська сторона успішно оскаржила останні два бали Мотокі у періоді – на кінцеві три хвилини борчині виходили за рахунку 4:1 на користь Сакури.

Протягом другого періоду Мотокі збільшила свою перевагу і довела рахунок до 12:1 – Коляденко достроково програла сутичку і завершила Олімпіаду зі «сріблом».

Нагадаємо, на Олімпійських іграх-2024 Україна виборола наразі 12 медалей.

Відразу три медалі є з легкої атлетики: «золото» взяла Ярослава Магучіх за стрибки у висоту, «бронзу» – Ірина Геращенко. Також бронзову медаль отримав Михайло Кохан у метанні молота.

Золоту медаль Україна отримала у жіночому командному фехтуванні на шаблях), срібну виборов Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки у трьох положеннях на дистанції 50 метрів) та бронзову – Ольга Харлан (фехтування на шаблях, особистий турнір).

Також срібним призером Олімпіади став гімнаст Ілля Ковтун у вправах на паралельних брусах.

8 серпня боксер Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном та приніс Україні третє золото в Парижі, а український борець Насібов став віцечемпіоном Олімпіади.

Того ж дня бронзову медаль здобув борець герко-римського стилю Жан Беленюк у категорії до 87 кг.

Українські веслувальниці Людмила Лузан та Анастасія Рибачок здобули срібну медаль у каное-двійці на дистанції 500 метрів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *