ОСТАННІ НОВИНИ

Каноїстки Лузан та Рибачок – срібні призерки Олімпіади-2024 з веслування на двійках

Маркіян Рой

|

Українські веслувальниці Людмила Лузан та Анастасія Рибачок здобули срібну медаль у каное-двійці на дистанції 500 метрів на Олімпійських іграх 2024. Про це повідомляє Чемпіон.

Українки фінішували з часом 1:54,30. Лузан та Рибачок стартували в розміреному темпі, подолавши половину дистанції за 56,97 секунди, що було шостим проміжним результатом. Однак на останніх 200 метрах українські веслувальниці активізувалися та обійшли пари з Іспанії, Польщі, Угорщини та Канади.

Золото впевнено завоювали китаянки, встановивши олімпійський рекорд – 1:52,81. Зазначимо, що Сюй Шисяо та Сунь Мен’я є золотими призерами Олімпіади-2020 у Токіо в цій дисципліні.

Бронзові нагороди здобули канадки Слоун Маккензі та Кеті Венсан. Венсан також є бронзовою медалісткою Токіо-2020.

  1. 🥇Сюй Шисяо/Сунь Мен’я (Китай) – 1:52,81;
  2. Людмила Лузан/Анастасія Рибачок – 1:54,30;
  3. Слоун Маккензі/Кеті Венсан (Канада) – 1:54,36.

Зазначимо, що Лузан з Рибачок є срібними призерками Токіо-2020 (змагання відбулися у 2021 році) у цій дисципліні. Також на Іграх-2020 Людмила здобула бронзу в каное-одиночці на дистанції 200 метрів.

Нагадаємо, що на Олімпійських іграх-2024 Україна виборола наразі 11 медалей.

Відразу три медалі є з легкої атлетики: «золото» взяла Ярослава Магучіх за стрибки у висоту, «бронзу» – Ірина Геращенко. Також бронзову медаль отримав Михайло Кохан у метанні молота.

Золоту медаль Україна отримала у жіночому командному фехтуванні на шаблях), срібну виборов Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки у трьох положеннях на дистанції 50 метрів) та бронзову – Ольга Харлан (фехтування на шаблях, особистий турнір).

Також срібним призером Олімпіади став гімнаст Ілля Ковтун у вправах на паралельних брусах.

8 серпня боксер Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном та приніс Україні третє золото в Парижі, а український борець Насібов став віцечемпіоном Олімпіади.

8 серпня бронзову медаль здобув борець герко-римського стилю Жан Беленюк у категорії до 87 кг.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *