ОСТАННІ НОВИНИ

Ольга Харлан стала рекордсменкою України за олімпійськими нагородами

Наталя Дуляба

|

33-річна фехтувальниця Ольга Харлан стала найтитулованішою українською спортсменкою в історії Олімпійських ігор, здобувши 6 медалей. Про це Львівському порталу повідомили у НОК України.

Ольга Харлан брала участь у п’ятьох Олімпійських іграх та виборола на них 6 нагород:

  • Париж-2024 – золото
  • Пекін-2008 – золото
  • Ріо-2016 – срібло
  • Париж-2024 – бронза
  • Ріо-2016 – бронза
  • Лондон-2012 – бронза.

Як додає Суспільне спорт, за доробком олімпійських медалей усіх ґатунків Харлан стала новою рекордсменкою в олімпійській історії України – досі ніхто з «синьо-жовтих» не збирав стільки нагород на головних змаганнях чотириріччя. Дотепер національний рекорд належав Яні Клочковій – володарці чотирьох золотих і однієї срібної медалей з плавання.

Зазначимо, що у боротьбі за «золото» Олімпіади у Парижі Ольга Харлан відіграла суттєву роль у жіночій збірній з фехтування на шаблях. Саме вона принесла українкам перемогу, обігравши команду з Південної Кореї з рахунком 45:42.

Крім того, Харлан здобула першу медаль серед українських спортсменів на Олімпійських іграх-2024. Вона отримала «бронзу» в особистому турніру з фехтування на шаблях.

Як повідомляв Львівський портал, загалом Україна отримала на Олімпіаді у Парижі наразі три нагороди: золоту (жіноче командне фехтування на шаблях), срібну – Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки у трьох положеннях на дистанції 50 метрів) та бронзову – Ольга Харлан (фехтування на шаблях, особистий турнір).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *