ОСТАННІ НОВИНИ

Відразу після обміну російський «опозиціонер» заявив, що санкції проти РФ несправедливі

Наталя Дуляба

|

Санкції західних країн, запроваджені останніми роками, виявилися спрямовані не проти режиму очільника Росії Владіміра Путіна, а проти всієї країни і російських громадян, заявив звільнений з ув’язнення російський опозиційний політик та журналіст Владімір Кара-Мурза. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Медузу.

Кара-Мурза нагадав, що впродовж довгих років він разом із політиком Борисом Нємцовим займався політичною роботою на міжнародному напрямку і заявив, що продовжить це робити.

«Принцип закону Магнітського полягає в тому, що особисто ті люди, які на підставі підтверджених і достовірних даних брали участь у корупції та порушенні прав людини у своїй країні, більше не зможуть вивозити накрадене і користуватися благами демократичних принципів у країнах Заходу. 

Ми бачимо в останні роки, особливо після початку війни, що від цього принципу відійшли багато демократичних країн. І ми бачимо дуже часто, що санкції західних демократичних країн виявляються спрямовані вже не проти режиму Путіна і не проти конкретних злочинців у вищих лавах режиму Путіна, а проти всієї країни, проти всіх російських громадян», – підкреслив опозиціонер.

За словами Кара-Мурзи, це «вкрай несправедливо і контрпродуктивно», тому що дає російській пропаганді можливість уявити, що росіяни опинилися «в кільці ворогів».

Санкції проти чиновників мають бути персональними, додав Кара-Мурза, нагадавши слова Нємцова: «Країну не чіпайте – негідників карайте».

Як повідомляв Львівський портал, 1 серпня у Туреччині відбувся обмін 26 ув’язнених між країнами Заходу та Росією. Всіх їх утримували у в’язницях семи різних країн: США, Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії, Росії та Білорусі.

Серед звільнених – американський репортер The Wall Street Journal Еван Гершкович і морський піхотинець США Поа Уілан, ув’язнений в Білорусі громадянин Німеччини Ріко Крігер та російський опозиціонер Ілля Яшин.

Також з-поміж звільнених був російський вбивця Вадим Красіков, який відбував покарання у Німеччині, та арештований російським режимом опозиціонер Владімір Кара-Мурза.

Переговори між Заходом та Росією, які призвели до цього великого обміну, тривали понад два роки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *