ОСТАННІ НОВИНИ

У Туреччині відбувся обмін ув’язнених між Заходом та Росією

Наталія Жолинська

|

У четвер, 1 серпня, в аеропорту Есенбога, поблизу турецької столиці Анкари, відбувся «наймасштабніший за останній час» обмін ув’язнених між країнами Заходу та Росією. Сумарно з обох сторін до списку на обмін увійшли 26 людей. Про це повідомили турецькі ЗМІ.

В обміні взяли участь США, Німеччина, Польща, Словенія, Норвегія з боку Заходу, з іншого – країна-агресорка Росія та залежна від неї Білорусь. Туреччина стала посередником цієї операції, яка координувала процес та його безпеку.

Як пише «Українська правда», Москва віддала 16 ув’язнених, серед яких виявилися і громадяни західних країн, і російські політв’язні, а натомість отримала 8 своїх – шпигунів, шахраїв і навіть одного найманого вбивцю та двох дітей шпигунського подружжя.

«Серед цих людей також були кореспондент Wall Street Journal Еван Гершкович і морський піхотинець США Пол Вілан, громадянин Німеччини найманець Ріко Крігер, який перебував у в’язниці в Білорусі, російський дисидент Ілля Яшин і офіцер ФСБ Вадим Красіков», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що переговори про окремих заручників між обома сторонами йшли декілька років. Зокрема, США були зацікавлені у звільненні Пола Вілана, затриманого у рф ще у 2018 році, а також журналіста Евана Гершковича.

Країна-терористка прагнула повернути в свою чергу агента ФСБ Вадима Красікова, який був затриманий у 2019 році в Берліні після вбивства чеченця, який воював проти росіян у Другій чеченській війні та під час російсько-грузинської війни 2008 року.

Раніше Львівський портал повідомляв, що США повертають репортера Гершковича та ексморпіха Вілана в межах обміну з рф.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *