ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили рекрутинговий центр Сил безпілотних систем  

Ольга Денисяка

|

30 липня у Львові відкрили рекрутинговий центр Сил безпілотних систем – новітніх військ у Збройних силах України. Сюди можна прийти і дізнатися більше про можливості служби у цих військах, на власні очі побачити симулятори безпілотників та долучитися до боротьби за Україну. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

«Перші у світі Сили безпілотних систем з’явилися в Україні, і ми неймовірно цим пишаємося, адже Сили оборони розвиваються у технологічному контексті воєнного ремесла. Нам важливо, аби особовий склад, який буде долучатися до наших лав, був мотивований і перевірений, і саме для цього робляться рекрутингові центри, аби ми мали змогу провести співбесіди з кандидатами. Основне – це мотивація, відповідальність і бажання вчитися. Ми не зациклюємося на тому, що кандидат має мати суперкласні навички пілотування певними засобами, тому що ми шукаємо не лише пілотів – ми запрошуємо і водіїв, і діловодів, і логістів – тобто величезна кількість посад, яких вистачить на всіх», – пояснив Ігор Шолтис («Шульц»), заступник командира батальйону «Нахтіґаль», координатор Львівського рекрутингового центру Сил безпілотних систем.

Ключове завдання центру рекрутингу – провести співбесіду з кандидатом, і якщо усе підходить, то супроводити його до територіального центру комплектування, де вже заповнюють необхідні документи і кандидат проходить військово-лікарську комісію. Опісля його скерують у навчальний центр на підготовку, після якої – розпочне свою службу.

«Завжди в години роботи центру тут буде мінімум один рекрутер з бойовим досвідом і досвідом роботи з безпілотними системами, який орієнтується в тому, як функціонують військові частини, аби змогти відповісти на всі питання, які цікавитимуть кандидатів», – додає Ігор Шолтис.

Цікаво, що сам центр обладнали симуляторами безпілотників, аби кандидати мали змогу самі подивитися і зрозуміти, як працюють такі літальні апарати.

Очільник Сихівського РТЦК та СП підполковник Борис Пруцьких, у свою чергу запевнив, що кандидатам гарантують максимально швидке оформлення необхідних документів та проходження усіх процедур.

«Можу гарантувати оперативне оформлення кандидатів протягом двох діб. Тобто кандидати приходять з рекомендаційними листами від цього роду військ, і ми гарантуємо їхнє направлення у ці частини. Ми їх проводимо по військово-лікарських комісіях і тоді скеровуємо у навчальний центр, де проходять підготовку, після чого прибувають у частину», – сказав підполковник Борис Пруцьких.

Завітати в центр можна з понеділка до четверга з 09:00 до 18:00, у п’ятницю – з 09:00 до 16:45. Центр працює на вул. Костя Левицького, 22. Записатися на співбесіду можна тут: https://book.sbs.army/.

Центри рекрутингу Сил безпілотних систем відкрили у Львові та Києві. Тут запевняють, що вони стануть важливим кроком у якісному наборі операторів безпілотників та інших спеціалістів, які необхідні для сучасної війни.

До слова, напередодні у Львові також відбулась презентація війська, яку відвідав командувач Сил безпілотних систем полковник Вадим Сухаревський («Борсук»). Він, до речі, перший офіцер Збройних сил України, під командуванням якого було відкрито вогонь на ураження російських бойовиків у 2014 році.

Загалом у Львові діє уже 7 центрів рекрутингу, де можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії та поспілкуватися з представниками бригад. Це  рекрутинговий центр ЗСУ, «Азову», 3 окремої штурмової бригади, 103 бригади ТрО, батальйону «Вовки Да Вінчі»,24-ї ОМБр імені короля Данила та 93-ї бригади «Холодний Яр».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *