ОСТАННІ НОВИНИ

Ексочільникам «Оленівської колонії», які причетні до загибелі полонених українців, оголосили підозри

Маркіян Рой

|

Правоохоронці повідомили про підозри ексочільникам «Оленівської колонії», які причетні до загибелі полонених українських захисників. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Мова йде про колаборанта Сергія Євсюкова – ексочільника так званої «Волноваської колонії днр» у селищі Оленівка та його колишнього першого заступника – колаборанта Дмитра Нейолова.

За даними слідства, обидва фігуранти перебували на «посадах», коли в ніч на 29 липня рашисти влаштували вибухи на території окупаційної тюрми.

Тоді унаслідок вогневого ураження загинули щонайменше 50 українських військовослужбовців, які перебували у застінках. При цьому 9 із них – через ненадання їм невідкладної медичної допомоги. Майже 150 – отримали поранення.

Обидва фігуранти усвідомлювали про наслідки вибухів та кількість постраждалих, але умисно зволікали з евакуацією поранених до медустанов.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Євсюкову та Нейолову про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 (жорстоке поводження з військовополоненими, поєднане з умисним вбивством, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

У листопаді 2022 року обох фігурантів окупанти «замінили на посадах». Наразі вони переховуються від правосуддя на тимчасово захопленій частині території Донеччини.

Тривають комплексні заходи, щоб знайти і покарати зловмисників за вчинені злочини проти українських воїнів.

Нагадаємо, 29 липня 2022 року в колонії окупованої Оленівки на Донеччині від вибуху загинули 53 українські військовополонені. Більшість із них — легендарні оборонці Маріуполя із «Азовсталі». Ще понад 130 бійців отримали тоді поранення.

Захисники міста, які виходили із заводу «Азовсталь» під гарантії безпеки від ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, опинилися в пастці російських окупантів.

Управління Верховного комісара ООН з прав людини також спростувало звинувачення рф: навіть одна ракета HIMARS, спричинила б серйозніші руйнування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *