ОСТАННІ НОВИНИ

У МВС показали відео затримання підозрюваного у вбивстві Фаріон

Олег Дерев'янко

|

Правоохоронці оприлюднили відеозапис затримання 18-річного підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон, яке сталося у Львові 19 липня. Про це Львівському порталу повідомили у МВС України.

Запис містить кадри з камер спостереження по різних районах Львова, що фіксують пересування підозрюваного, квитанції за орендоване ним житло, а також фрагменти спецоперації з його затримання і допиту.

На запитання про те, чи він скоював вбивство та, чи є винним, затриманий відповідає «буде видно, подивимось». А на запитання, як би він пояснив свої дії під час вчинення вбивства, лише зазначає «наступне питання».

Нагадаємо, що 25 липня у Дніпрі затримали 18-річного місцевого мешканця, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон.

Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові. Слідство продовжує розслідування, зокрема, перевіряється версія про те, що підозрюваний міг бути лише виконавцем.

За даними ЗМІ, хлопець приїхав до Львова на потязі, а після вбивства залишив місто таким же способом. До скоєння злочину він готувався з травня 2024 року.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у мовознавицю. За його словами, для пошуків 18-річного хлопця знадобилося 139 годин.

За місцем його проживання тривають обшуки. Після цього хлопця доставлять у Львів для проведення подальших слідчих дій.

Батько підозрюваного у коментарі журналістам сказав, що він служить, а сина давно не бачив, але про його затримання дізнався від дружини.

26 липня дніпрянину оголосили про підозру з ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. За цією статтею фігуранту загрожує до 15 років тюрми.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що хлопець цікавився також низкою проросійських політиків. Одним із таких був одіозний нардеп Максим Бужанський.

Відповідаючи на питання, чому стрілець обрав своєю жертвою саме Ірину Фаріон, міністр зазначив: «Думаю, що вона була найбільш беззахисна».

Крім того, правоохоронці вивчають, чи має підозрюваний в убивстві мовознавиці Ірини Фаріон стосунок до російського неонацистського руху.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *