ОСТАННІ НОВИНИ

Бельгія виділяє 150 млн євро на відбудову України

Олег Дерев'янко

|

Бельгія профінансує проєкти відбудови енергетичної та соціальної інфраструктури в Україні на 150 млн євро. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, кошти спрямують на відновлення енергетичної та соціальної інфраструктури у Київській і Чернігівській областях.

«Підписана угода спрощує реалізацію наших спільних програм і проєктів, сприятиме відновленню, економічному і соціальному розвитку нашої держави. Також згідно з угодою, Бельгійська агенція розвитку Enabel відкриє своє представництво в Україні», – заявив Шмигаль.

Як повідомляв Львівський портал, станом на лютий 2024 року потреби на відбудову України становлять вже майже 486 мільярдів доларів. З них на швидке відновлення потрібно витратити 15 мільярдів доларів.

23 квітня Україна та Данія уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та відбудови України.

Документ передбачає виділення близько 40 млн євро на підтримку приватного сектору, а також 380 млн євро для підтримки критичної інфраструктури, що використовує відновлювальну енергетику.

У червні Зеленський заявив, що «нам потрібен чіткий план відновлення України. Схожий із тим, як був план Маршалла для Європи після війни».

Україна розраховує, що головним ресурсом для відновлення має стати конфіскація заморожених російських активів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *