ОСТАННІ НОВИНИ

Для відбудови України потрібно 486 мільярдів доларів, – уряд

Ольга Денисяка

|

Станом на лютий 2024 року потреби на відбудову України становлять вже майже 486 мільярдів доларів. Такі результати третьої оцінки збитків і потреб (RDNA3), яку український уряд провів спільно зі Світовим банком, йдеться в повідомленні Кабінету міністрів.

Сукупні економічні, соціальні та інші втрати України станом на кінець 2023 року становлять майже 499 мільярдів доларів. Найбільше постраждали сектори торгівлі та промисловості, сільське господарство, енергетика і транспорт.

«Потреби на відбудову України складають майже 486 мільярдів доларів. З них на швидке відновлення потрібно витратити 15 мільярдів доларів. Ми бачимо, що за останній рік потреби на відбудову продовжили зростати. Особливо зростання помітно в житловому секторі, де через дії ворога зруйновано чи пошкоджено 10% від усього фонду житла», — зазначив очільник уряду Денис Шмигаль.

Також негативна динаміка, за його словами, присутня в аграрному секторі й в екології через російський теракт на Каховській ГЕС та через замінування наших земель.

Прем’єр-міністр наголосив, що головним ресурсом для відновлення України має стати конфіскація заморожених російських активів. Позиція України залишається незмінною — платити повинна росія.

«Маємо запустити цей процес вже цього року. Використання доходів від активів рф вважаємо можливим проміжним рішенням, яке не скасовує необхідність повної конфіскації», — зазначив Денис Шмигаль.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *