ОСТАННІ НОВИНИ

Словацький парламент не зміг проголосувати за засудження удару по «Охматдиту»

Олег Дерев'янко

|

Під час пленарного засідання Нацрада Словаччини не підтримала ініціативу засудити ракетний удар росії по українській дитячій лікарні «Охматдит». Про це повідомляє словацьке видання Aktuality.

Депутатка від партії «Прогресивна Словаччина» Беата Юрик запропонувала додати до порядку денного парламенту резолюцію, яка засуджує атаку рф по лікарні «Охматдит».

Однак під час засідання парламенту депутат Павел Гуптак запитав, звідки у них інформація про те, що росія причетна до ракетного удару, запитавши: «А ви там були?».

За резолюцію Беати Юрик проголосував лише 41 депутат, тому на розгляд вона не пройшла.

Нагадаємо, зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 38 ракет, в тому числі й «Кинджалів». Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, офісну будівлю, житлові будинки та в медичний центр.

Слідчі встановили, що по дитячій лікарні рашисти цілеспрямовано вдарили крилатою ракетою Х-101. На місці вже знайшли відповідні уламки.

Аварійно-рятувальна операція в «Охматдиті» тривала цілу добу. Тут внаслідок удару рашистів загинули двоє людей, ще 32 дістали поранення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *