ОСТАННІ НОВИНИ

Віднині відраховуватиметься старт нашого членства у ЄС, – Зеленський

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський прокоментував першу Міжурядову конференцію щодо вступу України в ЄС, яка дасть офіційний старт перемовинам про членство України в Європейському Союзі. Про це йдеться у Твіттері президента.

Зеленський нагадав, що заявку на вступ було підписано 28 лютого 2022 року, за кілька днів після початку повномасштабного вторгнення.

Президент назвав це історичним днем, коли «Україна переходить до фактичних, реальних переговорів із Європейським Союзом щодо членства».

«Сьогодні історичний день, коли ми переходимо до фактичних, реальних переговорів із Європейським Союзом щодо членства України. 28 лютого 2022 року, за кілька днів після початку повномасштабного вторгнення, ми підписали заявку на вступ.  Майже два роки тому, у червні 2022-го, ми здобули кандидатство, а в грудні минулого року отримали політичне рішення щодо переговорів.  Але саме від сьогоднішнього дня відраховуватиметься старт нашого членства у Євросоюзі: перша міжурядова конференція України та ЄС – уже сьогодні», – прокоментував Зеленський.

Зазначимо, 25 червня Європейський Союз офіційно розпочав переговори з Україною та Молдовою про вступ.

Нагадаємо, Україна офіційно стала кандидатом у члени Євросоюзу у червні 2022 року. До початку переговорів про вступ Україна мала виконати сім умов, серед них, зокрема, – судова реформа, ухвалення законів про медіа та про нацменшини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *